24 Ocak 2008 Perşembe

Sevgiliye Hediye

Sevgililer Günü'nde sevgilinize, parfüm, kazak, bluz gibi standart hediyeler vermekten bıktıysanız ve ona bu güne kadar almadığı özel bir hediye vermeyi düşünüyorsanız, mağaza mağaza gezmekten vazgeçin. Yaratıcılığınızı kullanıp, ellerinizle hazırlayacağınız sadece ona özel bir hediyeden daha değerli ne olabilir ki?

Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, bir iki kolay fikirle yardımcı olalım:

Yeniyle eski bir arada

İlk adım: Öncelikle antika görünümlü eski tarzda bir çanak ile bunu içine alabilecek büyüklükte, tercihen kalp şeklinde bir tabak bulun. Bunları da nerden bulacağım diye düşünmeyin. Kadıköy ya da Şişli civarındaki züccaciyelerden, Mudo, İkea, Paşabahçe vs tarzı marka olmuş isimlere kadar pek çok alternatif var, istediğinizi deneyin!

İkinci adım: İşte şimdi maharetinizi göstermenin tam sırası: Bu aşamada çanağın içini kurabiyelerle dolduruyoruz. Dediğimiz gibi, kendi ellerinizle yaptığınız şey, her zaman mağazadan alınandan değerlidir.

Çikolatalı Trüf

Malzemeler:
300 gr. bitter çikolata
125 ml. (1/2 fincan) süt kreması
pudra şekeri
kakao

Yapılışı:

Kremayı sos kabında hafifçe kaynatın.
Küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyin. Eriyene kadar hepsini karıştırın ve ocağın altını kapatın.

Sos ılıyana kadar bekleyin ve buzluğa koyun. 1 saat sonra buzluktan çıkarın. Tatlı kaşığıyla küçük parçalar koparın. Avuç içinize pudra şekeri serpin ve sertleşmiş çikolatayı çabuk çabuk top yapın.

Tekrar buzluğa koyun ve 1 saat kadar daha orada bekletin. Daha sonra çıkarıp üzerine kakao serpin. Çabuk yumuşadığı için servis yapana kadar buzlukta bekletmekte yarar var.

(Tarif, Ev Cini'nden alınmıştır.)

Beyaz Bezeler

Malzemeler:
3 yumurta akı
5 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz

Yapılışı:

Tüm malzemeyi orta boy bir tencerenin içerisine koyup ağır ateşe alalım. Mikser ile devamlı çırparak yaklaşık 7 dakika pişirelim.

Ateşten aldıktan sonra 10-15 dakika daha çırpmaya devam edelim. Ne zaman mikserin çırpma telini havaya kaldırdığımızda eğer karışım akmıyor sabit duruyorsa bezelerimiz pişmeye hazır hale gelmiş demektir.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim. Krema sıkma torbasına karışımı koyup pişirme kağıdının üzerine şekil vererek bezelerimizi sıkalım.

100-120 derecede pişirelim. Ne zaman bezeler sertleşirse fırından çıkarabiliriz demektir. Fırın telinde biraz soğuttuktan sonra bezelerimiz servise hazırdır.

(Tarif, Pastaci'dan alınmıştır.)

Ama tarifle falan uğraşamam diyorsanız, o zaman çanağı leziz çikolatalar ya da pastaneden alacağınız kurabiyelerle de doldurabilirsiniz.

Üçüncü adım: Şimdi süsleme zamanı. Hediyenizi jelatin veya renkli tülle sarıp, tuhafiyeciden alacağınız şık bir kurdeleyle bağlayın. Son olarak küçük bir yapma çiçek, süs veya ufak, sevimli bir oyuncağı paketinizin tepesine iliştirin.

Romantik banyo seti

Birinci adım: Mağazalarca hazırlanmış, size seçme şansı bırakmayan paketlere sinir olmayın. Öncelikle sevgilinizin en sevdiği kokuya sahip bir sabun, mum ve gene aynı aromaya sahip bir banyo yağını satın alın. Bunları doğal ürünler satan pek çok mağazadan rahatlıkla temin edebilirsiniz.

İkinci adım: Hediyenizin güzel görünmesi için, şık bir sepet, kutu ya da küçük sevimli bir kova satın alın. Bunun pembe, kırmızı gibi canlı bir renkte olmasını tercih edin. Şimdi gene farklı renklerde jelatin, krepon vs gibi kağıtlar alıp bunları ince ince katlayıp kesin. Böylece ince şeritler elde edeceksiniz. Şimdi bunları kovanıza koyup, ardından içine hediyelerinizi yerleştirin. Bu kağıtlar yerine başka şeyler de kullanabilirsiniz. Kuruttuğunuz çiçek yaprakları, boncuklar, hatta minik şekerler gibi...

Üçüncü adım: Son olarak kendi karpostalınızı hazırlayın. Kartınızda kullanmak isteyeceğiniz kalp, hayvan vs türü şekilleri, bir yerden resmini kesip kalıp olarak kullanarak veya kurabiye kalıpları yardımıyla yapabilirsiniz. Zigzag makasınız varsa, bununla kesip daha da hoş görünmesini sağlayabilirsiniz.

Kendi CD'lerinizi yapın

Birinci adım: Öyle şarkılar seçip, öyle bir sıralayın ki, şarkıların ya da grupların isimlerini alt alta yazdığınızda, baş harfleri sevgilinizin adını oluştursun.

İkinci adım: Şimdi şarkıları, hazırladığınız sırayla bir cd'ye basın. Şimdi şarkıları, hazırladığınız sırayla bir cd'ye basın. Cd etiketleme programlarından biriyle, cd üzerine yapıştırmak üzere güzel tasarımlar bile yaratabilirsiniz! Ayrıca kendi mesajınızı, sevgilinizin adını yazabilirsiniz.

Üçüncü adım: CD'leri renkli cd zarflarina ya da kapaklarına koyduktan sonra, renkli kırmızı bir kutuya yerleştirin. Bundan biraz daha küçük aynı renkte bir başka yuvarlak kutuya da güzel çikolatalar koydunuz mu tamamdır!

Dördüncü adım: Şimdi sıra şık bir kurdelede! Tuhafiyeciden alabileceğiniz güzel, kalın bir kurdeleyle iki kutuyu bağlayarak hazır hale getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder