5 Ocak 2009 Pazartesi

Uğruna Ölecek Sevgili

Aşkı ifade eden pek çok sözden biriyle başlayalım: ‘Önemli olan sevdiğiniz uğruna ölmek değil uğruna ölecek bir sevgili bulmaktır.’ Kimse ölmeye değmez veya böyle aşklar artık yaşanmıyor diyorsanız bu başka bir konu. Burada sözünü ettiğimiz onu ne kadar çok seviyorsunuz ve aşık olduğunuz insan sizin sevginize layık mı? Çünkü, bir kişiyi çok sevmek ayrı, o kişinin sevginize ne kadar layık olup olmadığı ayrıdır. Kötü huyları olan veya size hak ettiğiniz gibi davranmayan birini de sevebilirsiniz.
Çevrenizde birbirine aşık olan ve birbiri için her şeyi feda edebileceğini söyleyen pek çok çift görebilirsiniz. Öyleyse, bu çiftlerden bazıları neden ayrılır; ayrılmasalar bile neden sık sık birbirlerinden şikayet ederler? Değişen nedir? Bu çok karmaşık bir konu gibi görünse de açıklaması son derece basittir. Bir süre geçtikten sonra o veya bu sebepten, haklı veya haksız birbirlerine katlanamamaya başlarlar. Aralarındaki sevgi bitmemiş; tam tersine büyük bir aşk yaşıyor olabilirler. Ancak, sık tartışılan bir konu olarak aşkın yetersiz kaldığı zamanlar da vardır. Bu konu üzerine saatlerce konuşulabilinir. Fakat, önemli olan size gerçek anlamda değer veren; layıkıyla seven kişiyi bulmaktır.

Siz eğer o kişiyi bulmuşsanız ve en önemlisi onun için yaptıklarınıza, sevginize değdiğini düşünüyorsanız, sevgilinizi sakın bırakmayın. Masallardaki gibi sonsuza kadar mutlu bir hayat yaşamasanız da, kavgalarınız, küskünlükleriniz olsa da birbirinizin olumlu yanlarını görmeye çalışın. Sadece sevgililer günü gibi özel zamanlarda değil içinizden geldiği her an hediyeler alın. Bu bir demet çiçek, tek bir dal gül hatta küçük bir biblo bile olabilir. Bu tür hediyeler vermeseniz bile her gün hatta aklınıza gelen her an seni seviyorum deyin. Onu ne kadar sevdiğinizi gösteren küçük notlarla ve başka küçük sürprizlerle sevgilinizi şaşırtın. Tüm bunlar artık yetmediğini ve ayrılmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. İşte o zaman, sadece ona ne kadar çok aşık olduğunuzu değil onu iyi, kötü yönleriyle nasıl tanımladığınızı ve mutluluğunuzu da sorgulayın. Sevdiğinizin her şeye değdiği cevabını hiç düşünmeden veriyorsanız beraber aynı yolda yürümeye devam edin. Hepinize aşk, sevgi ve mutluluk dolu günler dileğiyle, sevgiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder